نشست هماندیشی اعضای مجمع کارآفرینان ایران با رئیسکل سازمان امور مالیاتی کشور امروز در محل این سازمان برگزار شد.
به گزارش مرکز اطلاعرسانی مجمع کارآفرینان ایران؛ نشست هماندیشی اعضای مجمع کارآفرینان ایران با محمدهادی سبحانیان، معاون وزیر و رئیسکل سازمان امور مالیاتی کشور عصر روز دوشنبه (۱۳ شهریورماه ۱۴۰۲) در محل سازمان امور مالیاتی برگزار شد.
در ابتدای این نشست، حمیدرضا غزنوی، دبیر کل مجمع کارآفرینان ایران اظهار کرد: پیشازاین مباحثی که در جلسات و دیدارهای اعضا مجمع با مدیران سازمان مالیاتی و همچنین مسئولین وزارت اقتصاد داشتهایم به اطلاع رئیسکل سازمان امور مالیاتی رسیده است. این موضوع باعث شده مجمع کارآفرینان ایران با اشتیاق بیشتری به همکاری با این سازمان ادامه دهد. امیدوار هستم این موضوع سبب شود قدمهای مؤثری درراه پیشرفت و توسعه اقتصاد کشور برداشته شود.
در ادامه این نشست، یونس ژائله، نائب رئیس هیئتمدیره مجمع کارآفرینان ایران بابیان اینکه کشور با کسری تراز تجاری مواجه است اظهار کرد: برای دولت مهم است که منابع مالی از طریق مالیات تأمین شود تا بتواند کشور را اداره کند؛ بنابراین کار بسیار سنگینی بر عهده سازمان امور مالیاتی کشور است.
نائب رئیس هیئتمدیره مجمع کارآفرینان ایران در ادامه افزود: متأسفانه با اقتصادی مواجه هستیم که بخش اعظمی از آنکه در بازار وجود دارد سنتی اداره میشود که این نیز کار را برای سازمان امور مالیاتی سختتر میکند.
ژائله در ادامه بابیان اینکه امروز بخش تولید کشور حال خوبی ندارد عنوان کرد: واحدهای تولیدی برای تأمین منابع مالی موردنیاز برای واردات کالا و یا مواد اولیهشان مجبور هستند که دو میزان پول تهیه کنند. یکی برای فروشنده خارجی که بتوانند مواد اولیه را خریداری کنند و دومی برای بانکهای کشور که چند ماه پول در آنجا سپرده شود تا بتواند ارز موردنیازشان را تهیه کنند.
وی در ادامه تأکید کرد: نیازهای منابع مالی شرکتها بهشدت افزایش پیداکرده است و بانکها با بهره ۲۳ درصدی که از تسهیلات پرداختی اخذ میکنند عملا سود شرکتها را جذب خود میکنند.
نائب رئیس هیئتمدیره مجمع کارآفرینان ایران در ادامه بیان کرد: تعداد زیادی از واحدهای تولیدی انگیزه خود برای سرمایهگذاری درروند افزایش تولید را ازدستدادهاند و روند سرمایهگذاری بهشدت کاهشی شده است که این نیز به دلیل حذف معافیتهای مالیاتی و تشویقهایی بود که به بخش تولید دادهشده بود.
ژائله تأکید کرد: ادارات مالیاتی استانها توجهای به نوع فعالیت واحدهای تولیدی ندارند و میزان مالیاتی که اخذ میکنند را از پیش تعیین کردهاند بدون اینکه توجهای داشته باشند که واحد تولیدی درآمدی کسب کرده است یا خیر.وی افزود: ضروری است، کلیه جرائمی که ناشی از تصمیمگیری مدیران مالیاتی میشود بخشیده شود. این جرائم بسیار سنگین است. این موضوع باعث میشود که واحدهای تولیدی انگیزهای برای ادامه فعالیت نداشته باشند.
نائب رئیس هیئتمدیره مجمع کارآفرینان ایران گفت: میزان نارضایتی واحدهای تولیدی از بخش مالیاتی بهشدت افزایش پیداکرده است که در گزارشهای مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی نیز آمده است.
ژائله در ادامه صحبتهای خود گفت: اگر قصد داریم که تولید در کشور ادامه پیدا کند باید دفاتر مالیاتی شرکتها موردقبول واقع شود و واحدهای تولیدی را تشویق به ورود با بازار بورس کنیم؛ بنابراین با رد دفاتر شرکتها توسط سازمان امور مالیاتی، ورود شرکتها به بورس غیرممکن میشود.
وی به موضوع استرداد وجوه واحدهای تولیدی اشاره و بیان کرد: استرداد منابع مالی شرکتها از سازمان مالیاتی بسیار مهم است. برخی از واحدهای تولیدی طلبهای سنگینی از سازمان مالیاتی دارند که این موضوع سبب شده برخی از شرکتها با مشکلات مالی جدی مواجه شوند. منابع مالی که واحدهای تولیدی در اختیار سازمان مالیاتی قرار دادهاند از طریق دریافت تسهیلات از بانکها بوده است که باید بهره سنگینی بابت آنها پرداخت شود؛ بنابراین استرداد پول شرکتها از موضوعات مهمی است که باید هرچه سریعتر راهکار مناسبی برای آن پیدا کرد.
نائب رئیس هیئتمدیره مجمع کارآفرینان ایران در پایان تأکید کرد: روند خروج سرمایه از کشور بیداد میکند و این موضوع در استانهای مرزی بیشتر دیده میشود؛ بنابراین ضروری است که روند مالیات ستانی از واحدهای تولیدی اصلاح شود تا انگیزه تولیدکننده برای تولید و حضور در کشور افزایش یابد.
در ادامه این نشست، مجید رئوفی، نماینده گروه انتخاب به موضوع جریمههای مالیاتی اشاره کرد و گفت: در بخشنامههای سازمان امور مالیاتی فرقی بین واحد تولیدی، بازرگانی و شخص حقیقی وجود ندارد؛ بنابراین واحد تولیدی بهناچار باید جریمه نامتناسب را پرداخت کند. لازم است تفاوتی در پرداخت جریمه واحدهای تولیدی و شرکتهای بازرگانی و … وجود داشته باشد.
وی افزود: اکثر شرکتها درخواست بخشودگی جریمه مالیاتی کردهاند و با آن نیز موافقت شده است، ولی متأسفانه به دلایل فنی آن جریمهها در سامانه مالیاتی حذف نمیشود.
از دیگر اعضای مجمع کارآفرینان ایران که در این نشست به بیان پیشنهادهای خود پرداخت محسن فهیمی پور از شرکت نویدکاران برتر بود که درباره مشکلات مالیاتی تولیدکنندگان اظهار کرد: با توجه به تائید لایحه تسهیل قانون سامانه مودیان توسط شورای نگهبان و مشکلاتی که در این زمینه برای شرکتها وجود دارد از سازمان امور مالیاتی استدعا داریم که شروع اجرای این قانون از ابتدای سال ۱۴۰۳ باشد.
فهیمی پور در ادامه به موضوع سامانه مالیاتی اشاره و بیان کرد: این درخواست راداریم که تکمیل سامانه مالیاتی منطبق با قوانین بهگونهای باشد که امکان اقدامات لازم برای مودیان مالیاتی آسانتر شود.
همچنین لطفالله نایب زاده، رئیس هیئت مدیره شرکت کالبر نیز در سخنانی گفت: سازمان امور مالیاتی از سالهای گذشته بخشنامه و آیین نامههایی دارد که این آیین نامهها با شرایط روز همخوانی ندارد و لازم است یک کارگرهی در سازمان امور مالیاتی تشکیل شود تا در آیین نامههای سالهای قبل بازنگری صورت گیرد. به طور مثال در یک آیین نامهای آمده است که هزینه سفر یک مدیر در خارج از کشور ۲۰۰ هزار تومان است، به عبارت دیگر روزانه ۴ دلار. آیا واقعا امروز چنین چیزی قابل تصور است؟
شفافیت نظام مالیاتی به نفع فعالان اقتصادی شناسنامهدار است
محمدهادی سبحانیان، رئیسکل سازمان امور مالیاتی کشور نیز در این نشست که برای اولین بار به میزبانی سازمان امور مالیاتی کشور در سال جاری برگزار شد، اظهار کرد: درآمدهای مالیاتی باید از طریق بهرهگیری بیش از پیش از ظرفیتهای بر زمین مانده در نظام مالیاتی همچون گسترش چتر مؤدیان مالیاتی، شناسایی پایههای مالیاتی جدید و مقابله با فرار مالیاتی محقق شود.
وی ضمن تبیین رویکرد اصلی نظام مالیاتی کشور مبنی بر حمایت تمام قد از تولید و سرمایهگذاری در کشور، اظهار داشت: اعضاء مجمع کارآفرینان از بزرگان اقتصادی کشور هستند که لازم است با ایجاد کارگروههای ویژه مالیاتی و حل و فصل مسائل این بنگاهها، مسیر سبزی را برای ایشان در حوزههای مختلف گمرکی، بانکی و مالیاتی باز کنیم.
سبحانیان با اشاره به برگزاری جلسات متعدد با فعالان اقتصادی در چهار ماه گذشته، افزود: هم قائل به اصلاح فرایندها هستیم و هم قائل به گرهگشایی از مسائل و مشکلات مالیاتی بنگاههای اقتصادی تا با همکاری و همدلی حداکثری با فعالان اقتصادی، سرعت انجام اصلاحات و بهبود عملکردها و فرایندها در نظام مالیاتی ارتقا یابد.
وی با بیان اینکه ما نیز درخصوص برخی افزایشها در درآمدهای مالیاتی بدون در نظر گرفتن پایههای آن گلایهمند هستیم، بیان کرد: سازمان برنامه و بودجه در لایحه بودجه ۱۴۰۲ رقمی بالغ بر ۶۰۰ هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی به مجلس پیشنهاد کرد که این عدد در مجلس با توسعه معافیتها و حذف برخی بندهای درآمدی با افزایش ۱۵۰ هزار میلیاردی به رقمی بالغ بر ۷۵۰ هزار میلیارد تومان رسید.