مجمع کارآفرینان ایران
اخباراخبار مهم

پیگیری تامین مالی پیشران‌ها در دستور کار مجمع کارافرینان ایران

جلسه مجمع کارافرینان ایران با مدیران عامل بانک‌های قرض الحسنه مهر ایران، بانک توسعه تعاون و عضو هیئت مدیره صندوق توسعه ملی برگزار شد.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی مجمع کارآفرینان ایران؛ در این جلسه حمیدرضا غزنوی با تبیین برنامه‌ها، اهداف و راهبرد‌های مجمع کارافرینان ایران به موضوع تامین مالی پیشران‌های مولد بخش خصوصی اشاره کرد و گفت: یکی از پایه‌های اصلی رشد اقتصادی تامین مالی تولید است، اما این مهم هنوز در عمل در اولویت سیاستگذاران اقتصادی قرار ندارد.

وی با اشاره به اینکه کشور به جزء تولید ثروت به رفاه نمی‌رسد افزود: شرایط تولیدی کشور امسال نسبت به قبل نامطلوب‌تر شده است و با توجه به افزایش نرخ ارز اگر قرار بود تولید به اندازه سال گذشته باشد باید تسهیلات بیشتری به تولیدکنندگان داده می‌شد که این اتفاق رخ نداده است.

دبیرکل مجمع کارآفرینان ایران گفت: نظام پولی کشور ما بر مبنای بانک‌ها بوده است و تولیدکنندگان برای تامین سرمایه خود باید به بانک‌ها مراجعه کنند؛ حوزه‌های دیگری مانند بازار سرمایه وجود دارد که تولیدکننده به سراغ آن برود، اما در همین بازار سرمایه هم برای خرید اوراق باید تضمین بانکی باشد و بدین ترتیب این چرخه دوباره به بانک منتهی می‌شود.

وی در پایان با اشاره به اینکه بدون داشتن سند راهبردی در حوزه صنایع مختلف نمی‌توان توقع داشت که کشور به سمت صنعتی شدن پیش برود افزود: راهبرد صنعتی باید همه جانبه باشد و به قانون تبدیل شود، در حال حاضر نوع تعامل بین نظام حکمرانی با پیشران‌های اقتصادی و کارآفرینان مشخص نیست.

در این نشست همچنین علی سرزعیم مدیرعامل بانک توسعه تعاون و غلامرضا فتحعلی مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر ایران درخصوص مدل سازی ایجاد ظرفیت‌های پولی، بانکی در جهت توسعه و تامین منابع مالی پیشران‌های مولد، طراحی سازکار‌های اجرایی عملیات بانکی با رویکرد کاهش قیمت تمام شده تولید، ایجاد روش‌های متنوع خلق ارزش، فراهم کردن بستر لازم در جهت عمق بخشی و توسعه بازار فروش محصولات پیشران کشور با رویکرد حمایت از مصرف کننده نهایی مطالبی را ارائه کردند.

همچنین درباره ایجاد مدل‌هایی در بستر بانکداری قرض الحسنه با هدف تسهیل فرآیند تجهیز و تخصیص منابع بحث و گفت‌و‌گو و اعلام شد: با طراحی مدل‌هایی می‌توان با همین منابع قرض الحسنه بانکداری خرد، وام قرض الحسنه در اختیار مشتریان محصولات پیشران قرار داد و در نهایت به جای بالا بردن هزینه تولید در قالب خدمات کارمزد پایه به پیشران‌ها و مشتریان آن‌ها، خدمات وام قرض الحسنه ارائه کرد.