مجمع کارآفرینان ایران
اخباراخبار رسانه هااخبار مهم

معاون علمی رئیس جمهور: صنعت بدون نوآوری نابود خواهد شد

هشتمین مراسم صبح آفرینش مجمع کارآفرینان ایران صبح روز دوشنبه ( ۷ آبان ماه ۱۴۰۳) با حضور حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور و شماری از کارآفرینان و پیشران‌های اقتصادی عضو مجمع کارآفرینان برگزار شد.

According to the Iranian Entrepreneurs' Forum Information Center, at the beginning of this session, each member of the forum explained their economic problems and concerns. Some of the issues raised in this meeting included currency problems, such as the allocation of codes, lack of financial support from the central bank, suspension of major facilities payments, and banking problems. در این نشست، حسین افشین با اشاره به قانون جهش تولید گفت: این قانون از پتانسل خوبی برخوردار است و در این قانون پول نامشهود بسیار زیاد و پول مشهود بسیار کم دیده شده است.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در ادامه تأکید کرد: در دورانی که نرخ دلار حدود ۳ هزار تومان بود، بودجه معاونت علمی ۲ همت و اکنون قیمت دلار بیش از ۶۰ هزار تومان است بودجه این معاونت چیزی در حدود ۱۵ همت است. این به این معناست که بودجه معاونت علمی نه تنها افزایش پیدا نکرده است بلکه با کاهش روبرو بوده است.

افشین با اشاره به تعداد روبه رشد شرکت‌های دانش بنیان در کشور اظهار کرد: در حال حاضر بیش از ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان در کشور وجود دارد از سویی بودجه این معاونت با افزایش این تعداد شرکت افزایش پیدا نکرده است.

وی در ادامه با اشاره به دو ماده ۱۱ و ۱۳ قانون جهش تولید بیان کرد: مطابق ماده ۱۱ و ۱۳ این قانون، شرکت‌ها می‌توانند آن مقدار مالیاتی را که می‌بایست به دولت پرداخت کنند را صرف تحقیق و توسعه و نوآوری کنند.

معاون علمی رئیس جمهور با قبول وجود موانع پیش روی شرکت‌های دانش بنیان گفت: می‌پذیرم که برخی رویه‌ها در این معاونت کند و یا سختگیرانه است، بنابراین در تلاش هستیم که این مشکلات و نواقص را به کارگیری و آموزش نیرو‌های متخصص برطرف کنیم.

افشین بر ضرورت شفافیت و همکاری میان بخش خصوصی و دولت برای ایجاد یک اکوسیستم کارآفرینی سالم و مؤثر تاکید کرد و گفت: ما قطعاً از اکوسیستم‌ها حمایت خواهیم کرد، چراکه ممکن است با یک نوسان کوچکی که اتفاق می‌افتد یک ورشکستگی بزرگی رخ دهد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور به موضوع هوش مصنوعی و سرمایه‌گذاری‌هایی که در این بخش می‌شود اشاره کرد و گفت: کشور‌های منطقه سرمایه‌گذاری زیادی در این حوزه کرده‌اند. در این بخش ایران بعد از عربستان در رتبه دوم قرار دارد و تا کمتر از یک سال آینده ایران به جایگاه چهارم و بیشتر سقوط خواهد کرد.

وی ادامه داد: کشور عربستان در حدود ۲۰ میلیارد دلار، ترکیه ۱۵ و امارات نیز حدود ۲۰ میلیارد دلار در حوزه هوش مصنوعی سرمایه‌گذاری کرده‌اند و این درحالی است که این عدد برای ایران در بهترین حالت حدود ۱۰۰ میلیون دلار است.

حسین افشین بیان کرد: در جلسه ای با آقای رئیس جمهور جمله ای از سعدی را بیان کردم؛ احتمالا در این زمانه زنده بودند میگفتند: صنعت بدون نوآوری نابود خواهد شد شک نکنید.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در ادامه به سخن سعدی اشاره کرد و گفت: مال بدون تجارت از بین می رود و علم بدون مباحثه ازبین می رود.

همچنین در این مراسم، Hamid Keshavarz، کارآفرین شرکت کروز اظهار کرد: سرعت تکنولوژی در دنیا بسیار بالاست. در کشور ما به دلایلی که وجود دارد این فاصله با رقبا درحال زیاد شدن است.

کشاورز در ادامه گفت: پیشران های کشور در طول 30 تا 40 سال گذشته ثابت کرده اند که می توانند در شرایط سخت دوام بیاورند و روز به روز بزرگ تر شوند و زیربنای توسعه کشور باشند.

Dawood Abedi Amoli، کارآفرین گروه شیمیایی بهداش از دیگر حاضران در این نشست در سخنانی گفت: تجربه کشورهایی همچون چین و هند نشان می دهد که وجود تعداد زیادی شرکت کوچک نمی تواند نتیجه بخش باشد، از همین رو باید به دنبال حمایت از شرکت های بزرگ بود چراکه این شرکت ها هستند که می توانند رشد و توسعه پیدا کنند و به سودآوری برسند و زنجیره ای را به حرکت درآورند.

همچنین در ادامه، مراسم نکوداشت محمدرضا گنجی، کارآفرین گروه رازی هم‌زمان با زادروز این کارآفرین و از تولیدکنندگان برتر کشور برگزار شد.