مجمع کارآفرینان ایران
اخبار

در هیچ کجای دنیا، فناوری با شرکت‌های کوچک توسعه پیدا نمی‌کند

نخستین جلسه کارگروه هوش مصنوعی مجمع کارآفرینان ایران با حضور «محمدسعید سرافراز» دبیر شورا و رئیس مرکز ملی راهبری هوش مصنوعی و مدیران و نمایندگان پیشران‌های اقتصادی برگزار شد.

According to the Iranian Entrepreneurs' Forum Information Center, رییس مرکز ملی راهبری هوش مصنوعی با بیان اینکه هوش مصنوعی مهمترین ترندی است که در دنیای فناوری رایج است و درخصوص آن صحبت و بسیاری بر روی آن کار می‌کنند بیان کرد: انسان تلاش می‌کند که قابلیت‌های ذهنی، شناختی و ادراکی موجودات زنده را شبیه سازی کند و آن طور که مشخص است درحال موفق شدن است.

محمدسعید سرافراز با بیان اینکه امروز عرصه رقابت در زمینه توسعه است و همه تلاش می‌کنند تا قله‌های جدیدی کشف کنند اظهار کرد: برآورد می‌شود در سال ۲۰۲۴ میلادی ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیارد دلار میزان حجم سرمایه گذاری باشد که در حوزه هوش مصنوعی شده است.

رییس مرکز ملی راهبری هوش مصنوعی با اشاره به اینکه پیش بینی می‌شود تا سال ۲۰۳۰ میلادی این حوزه دارای بازار ۲ تریلیون دلاری خواهد بود تاکید کرد: دنیای بعد از ثابت شدن هوش مصنوعی دنیای کالا متفاوتی خواهد بود. تقریبا همه مشاغل عمومی از بین خواهند رفت. شغل‌های عادی که در جامعه وجود دارد از بین خواهد رفت و شغل‌هایی نظیر برنامه نویسی و پزشک عمومی دیگر وجود نخواهد داشت.

سرافراز به اعطای جوایز جهانی به دانشمندانی که در حوزه هوش مصنوعی فعالیت کرده‌اند گفت: امسال جایزه نوبل شیمی برای طراحی پروتئین محاسباتی تعلق گرفت. این دانشمندان از هوش مصنوعی برای پیش‌بینی ساختار تقریباً تمام پروتئین‌های شناخته‌شده استفاده کردند.

وی ادامه داد: جایزه نوبل فیزیک ۲۰۲۴ به دو دانشمند پیشگام در حوزه هوش مصنوعی اهدا شد. این دو دانشمند با اکتشافات بنیادین خود در زمینه شبکه‌های عصبی مصنوعی راه را برای توسعه هوش مصنوعی مدرن هموار کردند.

رییس مرکز ملی راهبری هوش گفت: هوش مصنوعی سه رکن برای توسعه و یک رکن برای مصرف دارد که این ارکان عبارتنداز: داده، زیرساخت و الگوریم و بازار مصرف کننده.

سرافراز با بیان اینکه در کشور هنوز زیرساخت پردازش مناسب و ثابت شده‌ای وجود ندارد و برای شرکت‌های خصوصی نیز صرفه اقتصادی ندارد که بخواهند هزینه بالایی را صرف این حوزه کنند اظهار کرد: زیرساخت، پایه توسعه است و از سویی کشور ما در بخش نیروی انسانی فعال در حوزه هوش مصنوعی وضعیت مطلوبی ندارد.

رییس مرکز ملی راهبری هوش مصنوعی تاکید کرد: باید از هوش مصنوعی برای افزایش بهره وری استفاده کرد. اگر ایران می‌خواهد سهمی در هوش مصنوعی داشته باشد باید سهمی در توسعه آن نیز داشته باشد.

وی در ادامه افزود: در هیچ کجای دنیا، فناوری با شرکت‌های کوچک توسعه پیدا نمی‌کند. شرکت‌های دانش بنیان نمی‌توانند بار توسعه فناوری بزرگ را بر دوش بگیرند.

سرافراز با بیان اینکه جایگاه مجمع می‌تواند اشتراک باشد گفت: به نظر می‌رسد مجمع کارآفرینان می‌تواند در حوزه فرهنگ سازی آموزش، فعالیت داشته باشد. فعالیت‌های دیگری نیز می‌تواند صورت گیرد ازجمله اشتراک گذاری داده‌های اعضای مجمع که از شرکت‌های بزرگ کشور هستند می‌تواند اثربخش باشد.

وی افزود: موضوع زیرساخت بسیار مهم است. با توجه به ظرفیت خوبی که پیشران‌های اقتصادی عضو مجمع کارآفرینان دارند می‌توان از آن استفاده کرد و شاید بتوان به صورت مشترک این زیرساخت را فراهم کرد.