دبیرکل مجمع کارآفرینان ایران در دیدار با زهره عالیپور، معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس سازمان خصوصی سازی با اشاره به تجربه ناموفق خصوصی سازی در کشور گفت: متاسفانه افرادی که هیج گونه صلاحیت حرفهای و اهلیت بنگاه داری را نداشتند به این عرصه پرمنفعت ورود و در نهایت زمینه تعطیلی بنگاهها و بیکاری نیروهای کار را فراهم کردند.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی مجمع کارآفرینان ایران؛ حمیدرضا غزنوی در ادامه گفت: از طرف دیگر در غیبت بخش خصوصی قدرتمند، زمینه حضور نهادهای عمومی برای برعهده گرفتن مالکیت این شرکتها فراهم شد و ظاهرا این مدل از واگذاریهای ناموفق همچنان ادامه دارد.
غزنوی با بیان اینکه میتوان از تجارب موفق کشورهایی مانند چین استفاده کرد افزود: مجمع کارآفرینان ایران آماده است تا مجموعه ارکان اقتصادی دولت را در فرآیند خصوصی سازی با هدف تقویت تولید و اشتغال کشور کمک کند.
دبیرکل مجمع کارآفرینان ایران ایران گفت: جلسهای که اخیرا این مجمع در نهاد ریاست جمهوری درباره واگذاری شرکتهای زیانده دولتی با رئیس جمهور محترم داشت پیشنهاد تشکیل کنسرسیوم در این خصوص ارائه و حتی کارگروهی در این زمینه تشکیل و جلساتی به ریاست وزیر اقتصاد برگزار شد.
وی با بیان اینکه کمرنگ شدن اعتماد در خصوصی سازی شاید یکی از بزرگترین موانع باشد افزود: تجارب گذشته باید در قالب راهبردی کالبدشکافی و موانع برطرف شود، چراکه بدون تردید در این خصوص بی اعتمادیهایی به وجود آمده است و این بی اعتمادی چیزی نیست که یک روزه و یا با یک برنامه مرتفع شود، بنابراین دولت اگر به دنبال موفقیت در بحث واگذاریهاست حتما باید به دنبال راهبردی اعتماد ساز باشد.
غزنوی با اشاره به اینکه کسانی که منافع خود را در تداوم همین مسیر جستوجو میکنند بدون شک بار دیگر سد راه واگذاریها خواهند شد گفت: شواهد و نتایج نشان میدهد که خصوصی سازی در ایران منجر به تأمین منافع عمومی و رشد اقتصادی نشده است و ما از جمله کشورهایی هستیم که در زمینه خصوصی سازی ناموفق بودهایم.
دبیرکل مجمع کارآفرینان ایران در پایان با تببین برنامههای مجمع کارآفرینان ایران افزود: مجمع شرکتهای بزرگ حوزه تولید را که قادر به ایجاد زنجیره ارزش، تولید انبوه و سرمایهگذاری در تحقیق و توسعه بودند و در تعاملات جهانی میتوانستند حرفی برای گفتن داشته باشند شناسایی کرده است.
وی با بیان اینکه کار مجمع کارآفرینان ایران دیپلماسی اقتصادی است، اظهار کرد: ما به دنبال گفتوگو با ارکان حاکمیت هستیم تا پیشرانهای اقتصادی هرچه بیشتر رشد یافته و منجر به تولید ثروت بیشتر برای کشور شوند.
غزنوی تاکید کرد: استراتژی مجمع کارآفرینان ایران ضد انحصار است و برای هر صنعتی نیز پنج پیشران انتخاب کرده تا به مساله تولید انبوه ضربهای وارد نشود.
در این نشست همچنین زهره عالی پور رئیس سازمان خصوصی سازی با اشاره به رویکرد جدید دولت چهاردهم به موضوع خصوصی سازی گفت: با توجه به تجارب ناموفق گذشته ما در امر واگذاریها همچنان نگران اهلیت هستیم و در این زمینه به آییننامه دقیق و عملیاتی نیازمندیم تا بتوانیم از این طریق به نگرانیها پاسخ دهیم.
وی با بیان اینکه آییننامه اهلیت در حال تهیه است افزود: از مجمع کارآفرینان ایران که مجموعهای از بزرگان تولید و صنعت کشور است انتظار داریم در اصلاح آییننامهها، ساختار و قواعد واگذاری سازمان خصوصی سازی را کمک کند.
عالی پور گفت: ما از هر پیشنهادی که منجر به بهبود شرایط واگذاری شود استقبال میکنیم.
گفتنی است، در این نشست مقرر شد، جلسهای با حضور کارآفرینان و رئیس سازمان خصوصی سازی در محل دفتر مرکزی مجمع کارآفرینان برگزار شود.