مجمع کارآفرینان ایران
اخبار

نوآوری و خلق ارزش برای ذی‌نفعان از مزیت‌های پایداری کسب و کار است

جلسه کارگروه مسئولیت اجتماعی مجمع کارآفرینان ایران روز چهارشنبه ۲۸ آذرماه ۱۴۰۳ با حضور اعضا و نمایندگان پیشران‌های اقتصادی برگزار شد.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی مجمع کارآفرینان ایران؛ در این نشست محمد کارگرشورکی، درخصوص مسئولیت اجتماعی و پایداری سازمانی در عصر تحول دیجیتال گفت: پایداری کسب و کار در دهه گذشته، از تمرکز بر مسئولیت اجتماعی شرکت بر حفظ حسن شهرت و طرفداری از محیط زیست، به ضرورت راهبردی دستیابی به عملکرد پایدار مالی اقتصادی و عملکرد پایدار غیر مالی همچون حاکمیت شرکتی، اخلاقی و زیست محیطی سوق پیدا کرده است.

کارگرشورکی در ادامه افزود: پایداری کسب و کار در تعریف آکادمیک و کاربردی حفاظت از محیط زیست برای نسل آینده است و مسئولیت‌های اجتماعی شرکت‌ها در برابر جامعه، ارزش آفرینی برای سهامداران با عملکرد مالی کوتاه، میان و بلند مدت و همچنین تضمین تداوم کسب و کار به کمک حاکمیت شرکتی موثر عنوان شده است.

وی در ادامه گفت: توانایی وجود داشتن و توسعه دادن بدون کاهش منابع طبیعی برای آینده مفهوم پایداری عنوان شده است.توسعه‌ای که نیاز‌های زمان حال را بدون به خطر انداختن توانایی نسل‌های آینده برای برآوردن نیاز‌های خود ممکن سازد.

کارگرشورکی سه رکن اصلی پایداری را محیط زیست، اقتصاد و جامعه عنوان کرد و گفت: آرمان‌های توسعه پایدار، فراخوان جهانی هستند برای اقدام در راستای پایان بخشیدن به فقر، محافظت از محیط‌زیست و اقلیم کره زمین، همچنین حصول اطمینان از اینکه مردم در همه‌جا می‌توانند از صلح و رفاه بهره‌مند شوند.

وی افزود: این ۱۷ موارد شامل: ۱- ریشه کن کردن فقر ۲- ریشه کن کردن گرسنگی ۳- سلامتی و تندرستی ۴- آموزش با کیفیت ۵- برابری جنسیتی ۶- آب تمیز و سیستم تخلیه فاضلاب ۷- انرژی مقرون به صرفه و پاک ۸- کار شایسته و رشد اقتصادی ۹- صنعت، نوآوری و زیرساخت۱۰- کاهش نابرابری ۱۱- شهر‌ها و جوامع پایدار ۱۲- مصرف و تولید مسئولانه ۱۳- اقدام برای جلوگیری از تغییرات آب و هوایی ۱۴- زندگی زیر آب ۱۵- زندگی در خشکی ۱۶- صلح، عدالت و نهاد‌های قوی و ۱۷- مشارکت برای رسیدن به اهداف است.

کارگرشورکی، الزام شدن شرکت‌های بورسی برای انتشار گزارش پایداری، تاثیرگذاری شرکت‌های بزرگ بر جامعه، مشهود بودن فعال بودن آن‌ها در جامعه، فشار‌ها و تقاضای بررسی دقیق این شرکت‌ها به وسیله ذی نفعان، مشروعیت بخشیدن به فعالیت‌های شرکت برای اعتباردهندگان و سهامداران، غیر متمرکز بودن ساختار مالکیت شرکت به سبب عدم وجود سهامداران عمده‌ای که قبلا به اطلاعات مربوطه دسترسی داشته باشند و نیاز به کاهش عدم تقارن اطلاعاتی و سودآوری، توانایی و انعطاف پذیری شرکت‌ها در تحمل مخارج گزارشگری پایداری را از عوامل محرک برای تدوین و انتشار گزارش پایداری عنوان کرد.

این عضو کارگروه مسئولیت اجتماعی مجمع کارآفرینان ایران در ادامه به مزیت‌های پایداری کسب و کار اشاره و بیان کرد: عملکرد مالی بهتر، کاهش ریسک، بهبود اعتبار، نوآوری، رضایت برای ذی نفعان، نوآوری و خلق ارزش برای ذی نفعان را از مزیت‌های اصلی پایداری کسب و کار است.

همچنین در این جلسه، آیین نامه کارگروه مسئولیت اجتماعی مجمع کارآفرینان ایران ارائه و در نهایت بعد از گفت‌و‌گو و تبادل نظر در این خصوص این آیین نامه به تصویب اعضای این کارگروه رسید.