روز چهارشنبه ۷ دی ۱۴۰۱ نشستی تخصصی در خصوص عدم تسهیلات دهی بانکها به بخش مولد با حضور مصطفی طاهری، ریاست کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، حمیدرضا غزنوی دبیر کل مجمع کارآفرینان ایران و اعضاء مجمع در محل دائمی جلسات مجمع کارآفرینان ایران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی و مرکز اطلاعرسانی مجمع کارآفرینان ایران، در ابتدای جلسه طاهری، ریاست کمیسیون صنایع و معادن مجلس دراینباره اظهار کرد: بنده از اینکه در جمع پیشرانهای اقتصادی حضور دارم بسیار خوشحال هستم. کمیسیون صنایع و معادن مهمترین کمیسیون تخصصی صنعت در مجلس است که میتواند با مجمع کارآفرینان ایران در ارتباط باشد. ما در حدود ۴ حوزه فعالیت تخصصی داریم که شاخص آن صنعت و تولید است و تمامی صنایع کشور را هم شامل میشود. یک خلأ بالادستی در کشور وجود دارد و آنهم سند توسعه صنعتی است که بارها رهبر معظم انقلاب و دولت مطرح کردند.
وی افزود: اولویت اول مجلس تصویب یک سند الزامآور صنعتی است تا تکالیف صنایع کشور روشن شود. ما از مجمع کارآفرینان ایران و پیشرانهای اقتصادی انتظار داریم که در موضوعات کلانتر هم به ما کمک کنند بهخصوص در برنامه هفتم توسعه که هماکنون در دست تدوین است. مدت دو سال است که در مجلس به دنبال منابعی هستیم تا به بخش تولید و صنعت تزریق کنیم. البته منابع ۶۰۰ همتی از هدفمندسازی یارانهها در بودجه وجود دارد که قرار بود به بخش تولید اختصاص داده شود. طی دو سال گذشته اقداماتی در جهت تخصیص این منابع برای بخش تولید که در قانون هم آمده انجامشده تا سرمایه ثابت و در گردش شرکتها هم تأمین شود و این روند در بودجه سال ۱۴۰۲ هم ادامه دارد و ما پشتیبان بخش تولید هستیم. ریاست مجلس هم چندین بار دستگاههای دولتی را موظف به این کارکردهاند.
سپس هریک از پیشرانهای اقتصادی حاضر در جلسه به بیان مشکلات خود در حوزه تأمین مالی پرداختند و مواردی همچون سختگیری بانکها در اعطای تسهیلات، عدم منابع کافی برای پرداخت تسهیلات، عدم دسترسی به اعتبارات بینالمللی و غیره را مطرح کردند.
این روزها صدایی از وزارت صمت درنمیآید
در ادامه حمیدرضا غزنوی، دبیر کل مجمع کارآفرینان ایران با تبریک انتصاب طاهری بهعنوان ریاست کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی و هوشمندانه نامیدن این انتصاب بیان کرد: در حال حاضر صنایع تولیدی کشور شرایطی را تجربه میکنند که تفاوت بسیاری با سالیان گذشته دارد. علت گلایه پیشرانهای اقتصادی نیز عدم پرداخت تسهیلات کافی و سرمایه در گردش است. وضعیت سیستم بانکی به نحوی است که از مهرماه به بعد حتی امکان پرداخت وامهای خرد را هم نداشته است. مجموعه حاکمیت هم هیچ راهحلی را جلوی پای بانکها قرار نمیدهد و حتی سیستم بانکی اجازه افزایش سرمایه نیز ندارد. الان تولیدکنندگان به چنان استیصالی رسیدند که از بانکها میخواهیم تا اموال مازاد خود را مولدسازی کنند. البته میدانیم که اگر به فروش برسانند دچار ناترازی خواهند شد و امکان تجدید ارزیابی هم از آنان سلب خواهد شد.
وی ادامه داد: هیچ صدایی از وزارت صمت نمیآید و این نکته که متولی صنعت و تولید کشور است را به فراموشی کامل سپرده است. وزارت صمت بخش بزرگی از حواس خود را به دولت و حاکمیت اختصاص داده و به صنعتگران و تولیدکنندگان پاسخی صحیح و کامل نمیدهد. شما هرچه جستجو هم کنید بهتر از تولیدکنندگان حاضر در مجمع کارآفرینان گزینهای برای مشاوره پیدا نمیکنید. در حال حاضر میتوان گفت که بیشترین مشکلات موجود برای شرکتهای بزرگ و پیشرانهای اقتصادی است. برای مثال میتوان قانون ذینفع واحد را نام برد که دولت تعبیری کاملاً اشتباه از آن دارد و این قانون بینالمللی را جور دیگری تفسیر کرده است.
دبیر کل مجمع کارآفرینان ایران در پایان بابیان این نکته که دشمنان خارجی میدانند چه نقاطی را باید مورد هدف خود قرار دهند، گفت: دشمنان خارجی در حوزههای اقتصادی تمام تمرکز خود را بر پیشرانهای اقتصادی و صنعتگران تاثیرگزار معطوف کردهاند و قصد دارند با مطرح کردن موضوعی اجتماعی در کشور به اقتصاد و بنگاههای پردرآمد و پربازده تولیدی ضربه بزنند.
تصویب قانون مالیات بر عایدی سرمایه امر تولید را تسهیل میکند
در پایان هم طاهری، ریاست کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی نکاتی را بهعنوان جمعبندی اظهار کرد: بنده در کوتاهمدت متعهد میشوم که نهایت طی دو هفته آینده جلسهای را میان اعضاء مجمع کارآفرینان ایران و سید احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی هماهنگ کنم تا این مشکلات در سطح دولت هم به گفتگو گذاشته شود. ما در کشور هزینه تولید را سخت و دشوار کردیم و زمینه را برای سوق دادن سرمایههای مردم به سمت فعالیتهای نامولد تسهیل کردیم. به نظر میآید که مالیات بر عایدی سرمایه زودتر اجرایی شود تا دیگر برای کسی سرمایهگذاری جز در بنگاههای تولیدی صرف نداشته باشد. به علت نبود چنین قانونی در کشور روزانه تورم رو به افزایش است و اخذ تسهیلات برای همه امری شیرین بهحساب میآید. عطش وحشتناک و غیرقابلکنترلی که برای دریافت تسهیلات وجود دارد باعث شده که حق تولید ضایع شود.
وی افزود: بسیاری از گرههای کشور به علت عدم وجود سامانهای هوشمند در اقتصاد است. قانونی را در کمیسیون صنایع و معادن مجلس به تصویب رساندیم و دو ماه است که ابلاغ کردیم تا اقدامات لازم در این زمینه هرچه سریعتر اجرایی شود. بدون شک وامهای تکلیفی که مجلس بر بانکها ابلاغ میکند یکی از دلایل ایجاد مشکلات برای بانکها است و بنده هم چندین بار با این موضوع مخالفت کردم.