مجمع کارآفرینان ایران
اخبار

مهاجر: تنها چاره رفع مشکلات اقتصادی کشور بخش خصوصی است

سرپرست معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه بیان کرد: تنها چاره رفع مشکلات اقتصادی کشور بخش خصوصی است و براساس همین باور، حمایت و پشتیبانی جدی از بخش خصوصی یکی از اصلی ترین وظایف وزارت امورخارجه خواهد بود.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی مجمع کارآفرینان ایران؛ سید عبدالرسول مهاجر سرپرست معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه در دیدار با حمیدرضا غزنوی دبیرکل مجمع کارآفرینان ایران با بیان اینکه از مجموعه های نامدار و تاثیرگذاری مانند مجمع کارافرینان ایران نمی توان غفلت کرد، گفت: بدون تردید توان و قدرت اقتصادی دولت در تقویت و رشد بخش خصوصی است ، معتقدیم غیر از این برای فاصله گرفتن از این شرایط راه دیگری نداریم.

مهاجر با اشاره به اینکه بخش اقتصادی سفارتخانه های کشورمان مهم ترین و کلیدی ترین بخش برای کمک به تسهیل سرمایه گذاری های خارجی و حمایت از رشد صادرات است، مطرح کرد: بنا داریم در اعزام رایزنان اقتصادی تجدید نظر  و قبل از اعزام انان را با توان بخش خصوصی اشنا کنیم تا بتوانند با شناخت دقیق و درست از ظرفیت و جایگاه بخش خصوصی در محل ماموریت خود سیاست ها و برنامه های اقتصادی را پیگیری و پیاده کنند.

وی افزود: رایزنان اقتصادی با تفکر صرف دولتی اعزام می شوند و با این شرایط قدرت مانور بالایی در محل ماموریت ندارند درصورتیکه امروز اگر معتقد به بخش خصوصی کارامد و نجات بخش هستیم پس باید در همه زمینه ها برنامه هایمان با این تفکر مطابقت داشته باشد.

مهاجر در ادامه رقابتی پذیری بخش خصوصی کشور را هم مهم توصیف کرد و گفت : حتما یک کارافرین در دنیای رقابت رشد می کند بنابراین می توان با روش ها و مدل های مختلف رقابتی و حتی با ابزار تعرفه شرایط را به نفع تولید کشور هدایت کرد.

وی در عین حال خاطرنشان کرد: چینی ها زمانی که در فکر  رشد و توسعه اقتصادی کشورشان بودند اجازه ورود کالای خارجی  برای تامین کالای مورد نیاز جمعیت بالای یک میلیاردی خود را ندادند بلکه بستری فراهم کردند تا سرمایه گذاران از کشورهای مختلف جهان در چین کالا را تولید و عرضه کنند .

سرپرست معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه در ادامه با اشاره به ظرفیت بازار کشورهای اطراف ایران گفت : ایران برای برقراری امنیت عراق و سوریه از هیچ تلاشی دریغ نکرد و امروز جا دارد سرداران اقتصادی در این دو کشور حضوری جدی و چشم گیر داشته باشند.

وی سفر رئیس جمهور به عراق و حضور در بصره ، اربیل و سلیمانیه را موفق ارزیابی کرد و افزود: اگر از بستر فراهم شده بعد از این سفر نتوانیم خوب استفاده کنیم حتما رقبا از کم کاری ما در این بخش به بهترین شکل ممکن بهره برداری خواهند کرد.

مهاجر گفت: رقبای ما به طور جدی وارد بازار عراق شده اند و چنانچه ما کوتاهی کنیم ، واهمه این را دارم که همین سهمی که از بازار عراق را داریم  در اینده ای نزدیک از دست بدهیم .

در این دیدار همچنین حمیدرضا غزنوی با تبیین و معرفی برنامه ها و اهداف مجمع کارافرینان ایران با بیان اینکه برای تقویت گفتمان پیشرانهای بخش خصوصی مولد برنامه داریم و بر همین اساس در مسیری مشخص قرار گرفته ایم گفت: مجموعه حاکمیت به این باور رسیده اند که شکست یک کارافرین یعنی اسیب دیدن حداقل 20 تا  30 درصد سهم بازار و همین طور موفقیت یک کارفرین موفقیت دولت در همه زمینه هاست ، چون مقیاس تولیدی کارافرینان قابل مقایسه با سایر بخش های تولیدی نیست و حتما به توجه ویژه در این باره نیاز است.

غزنوی با اشاره به اینکه هدف همه کارافرینان خدمت به کشور و مردم ایران است و برهمین اساس همواره منافع ملی را به منافع بنگاهی ترجیح می دهند افزود: با این شرایط انتظار داریم موانع پیش روی کارافرینان برداشته شود تا انان مانند رقبای خارجی خود بتوانند با حمایت دولت در بازارهای کشورهای همسایه ، منطقه و حتی جهان حضور بیشتر و نقش موثرتری داشته باشند.

وی با اشاره به تفکر برخی، در باز کردن درهای کشور به روی کالاهای خارجی به اسم رقابت گفت : نمی توان در شرایطی نابرابر کالایی را تولید کرد و به دنبال باز کردن درهای وارادات بود ، معتقدیم اگر مولفه های رقابت در کشور برای تولید کالاهای داخلی فراهم باشد ، وارادات کالاهای مشابه خارجی هم منطقی است .

غزنوی افزود : امروز وام بانکی به تولید، با بهره 40 درصد داده می شود ، در تابستان با قطعی برق و در زمستان با قطعی گاز مواجهیم ، تامین ارز مواد اولیه تولید به سختی انجام می شود ، ثبت سفارش کالا با پرداخت کامل ارزش کالا به طرف خارجی انجام می شود ، امکانی برای گشایش ال سی نیست و اف ای تی اف هم تکلیفش کاملا مشخص است ، با همه این اسیب هایی که متوجه تولید داخلی است باز برخی معتقد به باز شدن درهای واردات به روی کالاهای خارجی هستند .

وی با بیان اینکه امروز کف هزینه های تحمیلی به کالاهای تولید داخل از ناحیه تحریم ها حداقل 25 درصد است گفت : متاسفانه باید به این هزینه 3 تا 5 درصد هم هزینه انتقال پول از طریق صرافی ها اضافه کرد ، تازه اگر پول کارافرین در مسیر انتقال صرافی ، خورده نشود باید شاکر خداوند بود.

دبیرکل مجمع کارافرینان ایران افزود: جای تاسف دارد که برخی ها به رقابت کالای ایرانی با کالای خارجی در داخل کشور معتقدند ولی هیچ گاه در این باره فکر نمی کنند که چرا کالای ایرانی نباید در بازارهای خارجی رقیب خود را پیدا و رقابت کند ، امروز کشورهای موفقی مانند چین و کره جنوبی با اعطای جوایز صادراتی ، تولید کننده خود را تشویق می کنند تا در بازارهای بیرونی رقابت کند نه در داخل کشور ، جالب است که همین کشورها شرایط بسیار سخت گیرانه ای را برای واردات کالاهای خارجی در نظر می گیرند به طوریکه تولید کننده خارجی رقبتی برای صادرات پیدا نمی کند.

وی با بیان اینکه مجمع کارافرینان برای هر کدام ازاین چالش ها پیشنهاد مشخصی دارد و در حوزه های مربوط به همکاری با کشورهای خارجی می تواند با وزارت امور خارجه درخصوص راه حل ها گفتگو کند، گفت: به طور مثال یکی از اصلی ترین مشکلات کارافرینان برای تهیه مواد اولیه یا خرید کالا انتقال ارز به فروشندگان و تامین کنندگان خارجی است ، دولت پول هایی در کشورهای مختلف دارد ، بنابراین می توان به پشتوانه این ارزها واردات مواد اولیه و کالا را ضمانت کند و در قبال ان در ایران از کارافرین ریال دریافت کند.

غزنوی در پایان با تاکید براینکه اگر شرایط مهیا باشد بدون تردید کارافرینان ایران در بازارهای جهانی می درخشند، افزود: امروز صنعت شیرینی و شکلات ، شیشه ، بلور و چینی ایران در بازارهای جهانی حرف برای گفتن دارند و تقریبا نزدیک به 100 کشور دنیا صادرات داریم و این نشان می دهد که اگر بند و زنجیر از دست و پای صنعت ایران جدا کنیم ، همه رشته صنایع توان رقابت در بازارهای جهانی را دارد.