مجمع کارآفرینان ایران
مصاحبه جشنواره ترنج

مسدود شدن مسیر آسیب های اجتماعی با گسترش کارآفرینی اجتماعی

 

مهسا دانشپور، بانوی کارآفرین اجتماعی در توضیح فعالیت در این حوزه اظهار داشت: کارآفرینان اجتماعی فضایی متفاوت و به مراتب جذابتری نسبت به سایر کارآفرینان دارند زیرا وظیفه یک کارآفرین، شناخت فرصت ها و خلق ارزش است در حالی که در کارآفرینی اجتماعی در کنار این موارد، به دنبال حل آسیب های اجتماعی نیز هست تا به مرور زمان شاهد حل و کاهش مشکلات متعدد اجتماعی در کشور از این مسیر باشیم.

وی افزود: شما یک فردی که دچار بیماری اعتیاد شده را در نظر بگیرید، پس از مدتی با ترک اعتیاد خود قصد بازگشت به جامعه را دارد اما به دلیل گذشته و سابقه خود، جامعه از پذیرش این فرد خودداری می کند و مسببی خواهد شد برای بازگشت دوباره به آغوش اعتیاد و یا حتی شرایطی به مراتب دشوارتر از قبل.

به گفته مدیر موسسه قوی باش بانو، این درحالی است که با گسترش کارآفرینی اجتماعی در کشور و آسیب شناسی و ایجاد بسترهای لازم در حوزه های مختلف اجتماعی شاهد جلوگیری از بروز اینگونه موارد باشیم. ما نیز درموسسه خود تلاش کردیم تا با استخدام زنان سرپرست خانواده در حین انجام فعالیت تجاری و تولید محصولی خاص مشکل اجتماعی را حل کرده و بخشی از افراد جامعه را که دچار مشکل هستند را به کار بگیریم و از نیروی کار آن ها استفاده کنیم.

دانشپور در خصوص مشکلات و چالش های زنان کارآفرینی اجتماعی گفت: متاسفانه نگاه تبعیض آمیز در این راه برای من چالش های فراوانی را ایجاد کرد، وقتی اقایان میبینند در کار با کارفرما و تولید کننده زن طرف  هستند خیلی در راه ما سنگ اندازی میکنند.

این بانوی کارآفرین اجتماعی ادامه داد: این روزها نوسانات قیمتی برای تولیدات ما به مشکل بزرگی تبدیل شده است و نکته دیگر اخذ مجوز هاست که کارآفرینی را با مشکل مواجهه کرده است. متاسفانه نه تنها از ما حمایتی نمیشود، بلکه نهادهای دولتی دائما با قوانین دست و پا گیر جلوی کار ما را میگیرند.

فارغ از تشریح هر ماده و بحث و بررسی درباره هر بند و تبصره، یک پیشنهاد جامع‌تر هم در این جلسه مطرح شد که با دعوت از طراحان و تدوین‌کنندگان این پیش‌نویس، فلسفه و هدف کلی این تغییرات بیان شود و درنهایت پس از بررسی اعضای کارگروه نسبت به چنین هدف و فلسفه کلی، به جزئیات مواد پرداخته شود. عضو پیشنهاددهنده دراین‌باره گفته بود که پس از بررسی کلیت و هدف اصلی این تغییرات، اگر کلیت موردقبول کارگروه بود وارد جزئیات شویم و بحث اصلاح مطرح شود اما این پیشنهاد درنهایت با موافقت اعضا روبه‌رو نشد.

خلاصه نظر مخالفان این ایده، به این صورت بود که «اینکه طراحان پیش‌نویس فلسفه خود را توضیح دهند، نکته خوب و درستی است اما یک نگرانی وجود دارد که تا پیش از آن جلسه، چنین اصلاحی تصویب شود و درنهایت اعضای کارگروه وارد حلقه و مسیر طولانی‌تر برای اصلاح و اعمال‌نظر شوند.» نظر کلی کارگروه به این صورت بود که چون پیش‌نویس اکنون از وزارت اقتصاد گذشته و به هیات وزیران رسیده نمی‌توان منتظر توضیح و تشریح وزارت اقتصاد ماند. پس‌ازاین بحث درنهایت اعضا به بررسی جزئیات هر ماده و تبصره ادامه دادند و این روند تا ماده ۱۱۰ هم طی شد.

پس از بررسی این ۱۱۰ ماده و با توجه به پایان وقت کارگروه، جلسه پایان یافت و دستور کار جلسه بعدی نیز ادامه همین روند و بررسی دیگر مواد این پیش‌نویس و همچنین ارائه جمع‌بندی نهایی برای ارسال به نهادهای تصمیم گیر مانند دولت و مجلس تعریف شد.