مجمع کارآفرینان ایران
اخباراخبار رسانه هااخبار مهم

دبیر شورای عالی امنیت ملی: به دنبال تشکیل یک مجموعه امنیت اقتصادی ویژه کارآفرینان هستیم

مراسم صبح آفرینش مجمع کارآفرینان ایران با حضور علی اکبر احمدیان، دبیر شورای عالی امنیت ملی، معاونان دبیرخانه، کارآفرینان و نمایندگان پیشران‌های اقتصادی کشور برگزار شد.

According to the Iranian Entrepreneurs' Forum Information Center, دبیر شورای عالی امنیت ملی به دعوت مجمع کارافرینان ایران به همراه معاونان و مدیران دبیرخانه در جمع کارافرینان و پیشران‌های بخش خصوصی مولد حضور یافت. این نشست صریح و صمیمانه با دبیر شورای عالی امنیت ملی بیش از سه ساعت طول کشید و کارافرینان با فرصت پیش امده برای دیدار با دکتر احمدیان توانستند درخصوص فرصت‌ها و چالش‌های اصلی تولید، صنعت و اقتصاد کشور مستقیم صحبت کنند. دبیرشورای عالی امنیت با صبر و حوصله دغدغه‌های مطرح شده از سوی کارافرینان را شنید.

دبیر شورای عالی امنیت ملی در این نشست، با بیان اینکه ایده تشکیل این نشست می‌تواند جزئی از کارآفرینی محسوب شود گفت: کاملا با صحبت‌ها و نظرات شما کارآفرینان موافقم، حرف‌ها و دردل‌های شما حرف‌های چندسال اخیر من هم است و آن را پیگیری خواهم کرد.

احمدیان با اشاره به اینکه کار ویژه انقلاب اسلامی و حضرت امام خمینی (ره) روی یک موضوع مهم سپردن کار‌ها به مردم متمرکز است افزود: ۲۵۰۰ سال تاریخ نوشته شده از ایران وجود دارد که در این تاریخ همواره داستان شاهان بوده و اقدام اصلی انقلاب اسلامی و مشخصا حضرت امام (ره) پایان دادن به این سلسله‌ها و در نهایت آوردن مردم پای کار بوده است.

وی با بیان اینکه بنگاه‌های بزرگ اقتصادی نیز متعلق به مردم است گفت: ما به یک تجربه نیاز داریم و باید به محور بودن مردم بتوانیم عادت کنیم بنابراین هرکسی که دوگانه مردم و نظام ایجاد می‌کند اشتباه می‌کند، چون نظام جمهوری اسلامی ایران بدون مردم معنا ندارد.

احمدیان تاکید کرد: در شورای عالی امنیت ملی یک منطق حکم فرماست و آن این است که مردم ستون امنیت ملی هستند و اگر چیزی غیر از این باشد حاشیه و غلط است.

دبیر شورای عالی امنیت ملی در ادامه به تعدد قوانین در کشور اشاره کرد و گفت: ما در کشور به این میزان از قانون نویسی احتیاج نداریم و این مسئله مهمی است که در نظام درحال فهم است. وی افزود: یکی از اهدافی که من دنبال می‌کنم این است که تعدد قوانین کاهش یابد.

احمدیان در ادامه به مجمع کارافرینان ایران توصیه کرد: بنظر می‌رسد در کنار شما باید یک جمع نوآوران هم شکل بگیرد تا با برنامه ریزی کاری مشترک منجر به اقدامی بزرگ و تاثیرگذار در اقتصاد کشور شود.

دبیر شورای عالی امنیت ملی تاکید کرد: ما مصمم هستیم امنیت اقتصادی را برای شما پیشران‌های اقتصادی کشور تامین کنیم بنابراین ما به دنبال تشکیل یک مجموعه امنیت اقتصادی ویژه شما کارآفرینان هستیم.

احمدیان با اشاره به اینکه بنای ما این است که نگاه متفاوت امنیتی در حوزه اقتصادی، کشاورزی، نوآوری و … نهادینه کنیم، گفت: ما به شما پیشران‌های اقتصادی افتخار می‌کنیم و برند‌های شما افتخار کشور است و از دیدن آن لذت می‌بریم.

در ابتدای این نشست محمدرضا دیانی رئیس هیات مدیره مجمع کارآفرینان ایران با اشاره به اینکه به ایجاد اعتماد میان حاکمیت و بخش خصوصی نیاز ضروری داریم گفت: اگر حاکمیت به بخش خصوصی اعتماد داشته باشد می‌توانیم کار‌های بزرگتری انجام دهیم و حتما این نخستین شرط لازم برای اجام کار‌های بزرگ در کشور است.

دیانی با تاکید بر اینکه حدود ۵۰۰ میلیارد دلار پروژه تعریف شده در کشور وجود دارد اظهار کرد: کشور با محدودیت منابع ارزی و ریالی مواجه است بنابراین ضروری است که تخصیص منابع به درستی صورت پذیرد.

رئیس هیات مدیره مجمع کارآفرینان ایران به چالش‌های پیش روی بخش خصوصی مولد اشاره کرد و گفت: برخی مواقع سخت گیری‌های بیش از حدی وجود دارد که بخش تولید مولد را کاملا متوقف می‌کند و در مقابل هم سهل انگاری‌های متعددی مواجه می‌شویم. ما هر دو را به ضرر تولید کشور می‌دانیم.

وی در ادامه به تخصیص منابع به بخش تولید اشاره کرد و گفت: اگر تخصیص منابع را به سمت بخش‌های مولد اقتصاد سوق دهیم، منجر به رشد تولید و اقتصاد کشور خواهد شد.

دیانی به لزوم تشکیل اتاق ارزی در شرایط جنگی تاکید کرد و گفت: در شرایط کنونی کنترل مصارف ارز ضروری است؛ بنابراین کاهش مخارج ارزی و مدیریت بهینه مصرف ارز برای عبور از شرایط کنونی باید در دستورکار قرار گیرد.

رئیس هیات مدیره مجمع کارآفرینان ایران، ناترازی در بخش‌های مختلف اقتصادی کشور را مشکلی ساختاری عنوان کرد و افزود: بنظر می‌رسد باید پروژه‌های مشترکی بین دو مجموعه شکل بگیرد و خروجی آن نیز مشخص باشد تا بتوانیم به نتیجه مشترکی برسیم.

رضا رضایی، کارآفرین شرکت آذین خودرو هم در این نشست، با بیان اینکه معمولا کشور‌های دنیا را با قدرت نظامی و قدرت اقتصادی می‌سنجند، گفت: متاسفانه به دلایل مختلف و تصمیمات اشتباه گذشته شرایط اقتصادی کشور قابل دفاع نیست و ناترازی در همه بخش‌ها وجود دارد.

عضو هیئت مدیره مجمع کارآفرینان ایران تاکید کرد: بخش تولید در ایران با چالش‌های زیادی روبرو است و فضای کسب و کار درگیر مسائل پیچیده و سخت است و به همین دلیل است که سرمایه گذار رقبتی برای سرمایه گذاری پیدا نمی‌کند.

وی در ادامه با اشاره به مشکلات حوزه تولید در کشور بیان کرد: مشکلات در همه بخش‌ها وجود دارد، ولی درحال حاضر کمبود نیروی انسانی و متخصص از چالش‌های بزرگی است که با آن روبرو هستیم.

رضایی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری درخصوص مشکلات بخش تولید گفت: مقام معظم رهبری بار‌ها به موضوع تولید اشاره و بر رفع موانع پیش روی آن تاکید کردند. ایشان فرمودند «گاهی برای فعالیت یک واحد تولیدی باید نه از ۷ خوان بلکه از ۷۰ خوان عبور کرد» این موضوع واقعا از زبان ایشان به درستی بیان شد.

کارآفرین شرکت آذین خودرو در ادامه با بیان اینکه امنیت باید به گونه‌ای باشد که سرمایه به سمت بخش مولد حرکت کند افزود: تقاضا داریم امنیت در مسیر حوزه فضای کسب و کار نهادینه شود.

همچنین در این نشست، حسین مهری، نماینده شرکت سولیکو کاله با بیان اینکه این شرکت اکنون ۲۵ هزار پرسنل در اختیار دارد و ۲ هزار محصول تولید و به ۴۰ کشور دنیا صادرات دارد گفت: ۳۵ درصد سهم بازار لبنیات کشور عراق در اختیار این شرکت است.

مهری همچنین بیان کرد: دولت باید بخش خصوصی را به رسمیت بشناسد. شرکت‌های بخش خصوصی برای بدیهی‌ترین مسائل درگیر مشکلات زیادی هستند.

نماینده شرکت سولیکو کاله افزود: نمی‌توان کشور را با اقتصادی که ۸۰ درصد آن در دست شرکت‌های دولتی و خصولتی است اداره کرد. دولت باید واگذاری بنگاه‌های دولتی زیانده را جدی بگیرد و به آن سرعت ببخشد.

مهری با بیان اینکه باید امنیت اقتصاد پایدار بخش خصوصی مولد دارای اهلیت تضمین شود گفت: پیشران‌های اقتصادی برای بیش از ۲ میلیون نفر اشتغالزایی کرده اند.

نماینده شرکت سولیکو کاله در این جلسه پیشنهاد کرد: شورای امنیت اقتصادی با حضو پیشران‌های اقتصادی عضو مجمع کارآفرینان ایران تشکیل شود. همچنین این جلسات به صورت مستمر و با دستورالعمل و برنامه مشخص و خروجی مشخصی تداوم یابد.

حسین حسین زاده، رئیس هیات مدیره فولاد کویر نیز در این جلسه با بیان اینکه بحران ناترازی انرژی به یک ابر بحران تبدیل شده است گفت: این چالش سبب شده بازار‌های صادراتی به شدت دچار زیان شود.

حسین زاده با بیان اینکه بازار‌های صادراتی به تدریج از دست ما خارج می‌شود، افزود: سیاست ارزی کشور ناپایدار است و بخش خصوصی مولد قادر نیست پیش بینی از وضعیت آینده داشته باشد.

رئیس هیات مدیره فولاد کویر گفت: متاسفانه ناهماهنگی بین بدنه اجرایی دولت با بدنه اقتصادی کشور مشاهده می‌شود.

وی بخش نامه‌های لحظه‌ای را مانع جدی در برابر تولید عنوان کرد و گفت: در مباحث ارزی و مسائل مالیاتی بخش تولید مولد هر روز با بخشنامه مختلف لحظه‌ای روبرو است که همین امر موجب سردرگمی تولیدکنندگان شده است.

حسین زاده همچنین به موضوع مهاجرت اشاره کرد و گفت: کشور با مهاجرت سیاه روبرو است. کشور سال‌ها برای فرزندان همین مرز و بوم سرمایه گذاری می‌کند و پس از این جوانان به دلیل شرایط موجود از کشور مهاجرت می‌کنند. این موضوع هزینه زیادی برای کشور دارد و باید برای آن به طور جدی چاره اندیشی شود.

همچنین حسن افراشته پور، کارآفرین گروه افرا در این نشست، گفت: متاسفانه در کشور قوانین و مقررات دست پاگیر زیادی وجود دارد شاید نیازی به تغییر قوانین نباشد، ولی به اجرای دقیق و درست ان نیاز داریم.

وی افزود: حاکمیت نباید از بزرگ شدن شرکت‌های بخش خصوصی واهمه داشته باشد بلکه باید به این شرکت‌ها کمک کند تا بزرگ‌تر و قوی‌تر شوند ما برای حضور در بازار‌های جهانی و رقابت با رقیبان خارجی حتما به بزرگ و توانمند شدن نیاز مبرمی داریم.

افراشته پور با بیان اینکه بخش خصوصی کشور آمادگی دارد تجربیات خود را در اختیار دولت قرار دهد گفت: بخش نامه‌های متنوع گا‌ها ضد و نقیض بخش تولید مولد را با چالش‌های روزمره مواجه کرده و قدرت پیش بینی را از تولیدکنندگان گرفته است.

امیرحسین شقاقی کارآفرین هلدینگ شیرین نوین نیز در این نشست با بیان اینکه برنامه‌ها و قوانین به نحوی طراحی شده اند که اجازه رشد داده نشود افزود: امروز یکی از چالش‌های ما در تولید کمبود نیروی انسانی ماهر و غیر ماهر است.

وی در ادامه به موضوع نرخ ارز اشاره کرد و گفت: آزادسازی نرخ ارز باید صورت گیرد موضوع چند نرخی بودن ارز همه بخش‌های کشور را با مشکل مواجه کرده است.

شقاقی با بیان اینکه قدرت خرید مردم به شدت کاهش پیدا کرده است بیان کرد: کالا‌های اساسی با قیمت واقعی به دست مردم و مصرف کننده نمی‌رسد بنابراین به نظر می‌رسد سیاست ارزی می‌بایست تغییر کند.

کارآفرین هلدینگ شیرین نوین تاکید کرد: ما کارآفرینان هرچه داریم از این کشور است و تلاش ما توسعه و خلق ثروت برای همین کشوری است که در آن زاده شده‌ایم من تاکنون ریالی از سرمایه ام را به خارج از ایران منتقل نکرده ام، چون معتقدم هر انچه دارم باید در همین کشور به ثروتی در جهت کمک به اقتصاد کشور تبدیل شود.