اعضای مجمع کارآفرینان ایران عصر روز سه شنبه ۶ آذرماه ۱۴۰۳ با سید محمد اتابک، وزیر صنعت، معدن و تجارت دیدار و گفتگو کردند.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی مجمع کارآفرینان ایران؛ سید محمد اتابک در این دیدار با اشاره به اینکه توسعه صنعتی کشور نیازمند تدوین سند استراتژی توسعه صنعتی است، گفت: سند استراتژی توسعه صنعتی در حال تدوین است و فکر میکنم تا دو ماه آینده نسخه اولیه آن قابل ارائه باشد.
وی تصریح کرد: در تدوین این سند سعی شده است از نظرات فعالان اقتصادی، صنعتگران و کارآفرینان استفاده شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه در ایجاد صنعت باید به مزیت اقتصادی توجه کرد، افزود: در تدوین سند استراتژی توسعه صنعتی ۷ الی ۸ رشته فعالیت بهعنوان اولویت مشخص شده است.
وی همچنین با اشاره به مشکلات تخصیص ارز خاطرنشان کرد: حق تولید کننده است که ارز حاصل صادرات خود را در اختیار داشته باشد.
اتابک با بیان اینکه سیاستهای ارزی و تجاری کشور همسو نیستند، یادآور شد: باید به همه مولفههای توسعه، تولید و تجارت توجه کرد و بر همین مبنا ما پیشنهاد تشکیل شورایعالی صادرات را مطرح کردیم.
وی در ادامه به موضوع ناترازیها اشاره و تاکید کرد: هر کجا خواستیم ناترازی را تراز کنیم، آن را زیر مجموعه دستگاه دولتی قرار دادیم و بعد در گدر زمان آن حمایت یا مشوق برداشته شد، اما کنترل و قوانین آن باقی ماند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: در بحث تامین گاز و برق واحدهای صنعتی باید همفکری کرد تا بتوانیم این ناترازی در حوزه انرژی را مدیریت کنیم.
وی همچنین در بخشی از سخنان خود به موضوع اصلاح قیمت خودرو اشاره کرد و افزود: قرار شده خودروسازان بابت اصلاح قیمت خودرو مبالغی را به قطعهسازان ترزیق کنند که این امر باعث حرکت چرخه تولید و افزایش میزان تولید خودرو میشود.
محمدرضا دیانی رئیس هیات مدیره مجمع کارآفرینان ایران در این نشست با بیان اینکه تیمی که در وزارت صمت برسرکار آمده است مورد قبول است اظهار کرد: تقاضا داریم مدیران و مسئولین در بخشهای مختلف تغییر نکنند.
دیانی تاکید کرد: اختیارات معاونین در وزارتخانه صمت باید بیشتر شود که بتوانند کارها را به پیش ببرند.
وی در ادامه افزود: موضوع ارز در کشور و بخصوص بخش تولید حیاتی است؛ بنابراین برای نرخ ارز باید یک سیاستگذاری درستی صورت پذیرد. باید فشارهای که در بخش تخصیص ارز وجود دارد برداشته شود.
رئیس هیات مدیره مجمع کارآفرینان ایران با انتقاد از نبود یک استراتژی صنعتی در کشور گفت: متاسفانه در حوزه سیاستگذاری صنعتی هنوز برنامه مشخصی وجود ندارد وباید برای آن فکری کرد.
ابراهیم عسکریان، کارآفرین گروه صنعتی کاوه با بیان اینکه حدود ۱۰۰ روز است که درگیر یک کار کوچک هستیم اظهار کرد: ما کارآفرینان و تولیدکنندگان به راحتی تحریمهای خارجی علیه کشور را دور میزنیم، ولی از مشکلات و چالشهای داخلی نمیتوانیم عبور کنیم.
محمدرضا انصاری، رئیس هیات مدیره شرکت کیسون نیز در این نشست تاکید کرد: متاسفانه دستورات وزیر در مجموعه وزارتخانه به درستی پیش نمیرود.
انصاری با بیان اینکه به دلیل شرایط موجود کشور، قدرت صادرات پیشرانهای اقتصادی به شدت کاهش پیدا کرده است اظهار کرد: قطعا رونق تولید بدون صادرات امکان پذیر نیست.
وی در ادامه با اشاره به متاسفانه قوانین و مقررات زائد باعث هدر رفت انرژی ملی میشود خطاب به وزیر صمت گفت: برنامهای برای صادرات ۲۰ میلیارد دلاری وجود دارد که نیازمند گفتگوهای مستقیم با شخص شماست.
رضا رضایی، کارآفرین شرکت آذین خودرو نیز در این جلسه با بیان اینکه صنعت قطعه سازی کشور مورد کم لطفیهای زیادی قرار گرفته است اظهار کرد: این صنعت از پیچیدگیهای زیادی برخوردار است بنابراین لازم است با نگاه ویژهای به این صنعت توجه شود.
وی مسئله ارز را مهم عنوان کرد و گفت: مشکلات ارزی کمی بهبود پیدا کرده، ولی هنوز به طور کامل حل نشده است.
محمدرضا گنجی، کارآفرین گروه رازی هم در این نشست اظهار کرد: صحبتها و نظرات کارآفرینان و افرادی که در بخش تولید مولد فعالیت میکنند باید برای بخش دولت ارزشمند باشد چراکه کاملا کارشناسی است.
وی با انتقاد از بی توجهی دولت به انجمنها و تشکلها گفت: انجمنها و تشکلهای صنفی – تخصصی میتوانند به دولت کمک کنند چرا که در میدان حضور دارند و نباید به سادگی از نظرات و پیشنهادات آنها گذر کرد.
گنجی با بیان اینکه ۸۵ درصد تایر کشور توسط تولیدکنندگان داخلی تامین میشود گفت: دولت میبایست بر واردات تایرهای وارداتی نظارت کند و سامانهای که در این رابطه وجود دارد ابدا مزایای خاصی ندارد.
کارآفرین گروه رازی بر لزوم نظارت دولت بر این بخش تاکید کرد و گفت: قیمت گذاری دستوری باید برچیده شود و دولت فقط باید نقش نظارت گری داشته باشد.
علی کرمی، مدیرعامل هلدینگ مادیران نیز در این نشست بیان کرد: تولیدکنندگان داخلی توانستند نیاز بازار داخل را تامین کنند و خوشبختانه عمق تولید داخل بسیار رشد کرده است.
در این نشست، محمدرضا رجالی رئیس هیئت مدیره گروه تولیدی صنعتی ظریف مصور نیز اظهار کرد: وزیر صنعت حامی صنعت است و لازم که که تخلفات احتمالی صنعتگران را هیات منصفه مورد رسیدگی قرار دهند.
رجالی تاکید کرد: سرمایه گذار فرد محتاطی است و وظیفه دولت ایجاد امنیت است.
رئیس هیئت مدیره گروه تولیدی صنعتی ظریف مصور عدم بازسازی و بروزرسانی کارخانجات کشور را یک مسئله مهم در کشور عنوان کرد و گفت: با این وضعیت آینده بخش تولید امیدوارکننده نیست.
رجالی همچنین بر لزوم یک برنامه استراتژی صنعتی تاکید کرد گفت: تعرفهها باید هوشمند شوند.
حسین مهری، نماینده شرکت سولیکو کاله با انتقاد از تغییر مدیریت در وزارت صنعت خطاب به وزیر صمت گفت: متاسفانه در ۷ سال گذشته ۸ وزیر تغییر کرده است و امروز وزارت صنعت یک زمینه سوختهای است که تحویل شما شده است. امیدوارم با حضور شما این وزارتخانه سامان پیدا کند.
مهری تاکید کرد: یکی از مشکلات دولت، شهوت ایجاد سامانه و تدوین دستورالعملهای مغایر با تولید و دست و پاگیر است و اینها فساد ایجاد خواهد کرد.
نماینده شرکت سولیکو کاله با بیان اینکه امور باید به اهلش واگذار شود گفت: ۱۷ ناترازی در بخشهای مختلف وجود دارد. اگر به بخش خصوصی اعتماد نکنید نمیتوانید ازپس مشکلات برآیید.
مهری خطاب به وزیر صمت اظهار کرد: شما پرسشگر و مطالبه گر باشید و از بخش خصوصی تعهد بگیرد.
نوید ایزدپناه مدیرعامل استیل البرز در این نشست گفت: متاسفانه بدترین نوع سیاست اقتصادی یعنی قیمت گذاری دستوری انتخاب و به اجرا گذاشته میشود. به طور مثال در صنعت آلومینیوم قیمت محصول نهایی از شمش ارزانتر میشد. باید موضوع قیمت گذاری را ارز شروع کنید.
حسن همتی، رئیس هیات مدیره شرکت جهان اروم ایاز نیز در این نشست با بیان اینکه زمان ترخیص ماشین آلات در گمرک بسیار زمان بر است گفت: حدود ۹ ماه است که ماشین آلات این شرکت در گمرک در انتظار ترخیص است و این موضوع برای این شرکت زیان بار است و برنامههای شرکت را با اختلال مواجه کرده است.
وی به موضوع واردات اشاره کرد و گفت: چرا باید واردات کالای آماده با نرخ نیمایی انجام شود.
امیرحسین شقاقی کارآفرین هلدینگ شیرین نوین هم در این نشست گفت: دولت باید به تولیدکنندگان داخلی برای صادرات کمک کند. بسیار دردناک است که تولیدکننده داخلی اجازه استفاده از پول حاصل از صادرات خود را ندارد. این پول باید صرف توسعه شرکت شود.